Barcelona - a katalán főváros

Spanyolország, Barcelona, a katalán főváros, Costa Brava

Katalónia fantáziadús fővárosában a művészetek és az építészet összefonódása a legizgalmasabb. A 130 éve épülő Sagrada Família, a mesebeli Park Güell és a többi szemkápráztató látványosság közepette bármikor megpihenhetünk Barcelona tengerpartján, de egy focimeccs is jó program a híres Camp Nou stadionban.

5 nap 4 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2022.09.23 - 2022.09.27
213 900 Ft / fő
2022.10.22 - 2022.10.26
199 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

  • 4-5 napos utak
  • húsvét

Program

1. nap

Budapest – Barcelona

Elutazás Barcelonába menetrend függvényében a reggeli órákban. A repülőtérről indulás egyenesen a katalán fővárosba ahol autóbuszos városnézés, melynek során Spanyolország második legnagyobb városának legfőbb látnivalóival (gótikus városrész, Rambla, Montjuic hegy, olimpiai negyed, kikötő) ismerkedhetnek meg. A városnézést követően transzfer a nyaralóhelyen található szállodába. A tengerparti szálláshelyről a belváros gyorsvasúttal kb. 70 perc alatt, kényelmesen megközelíthető. Vacsora a szállodában.

2. nap

Montserrat fakultatív kirándulás ( 23.900 Ft/fő)

Reggeli a szállodában, majd egész napos fakultatív Montserrat–Barcelona kirándulásra indulunk. Montserrat Katalónia spirituális központja, a csodálatos környezetben fekvő bencés kolostort barlangok, kápolnák veszik körül. A bazilikában a Montserrati Szűzanya, a Moreneta az oltárról néz le a hívekre. A kolostor látogatását követően rövid szabadidő Barcelonában. Este vacsora a szállodában.

3. nap

Besalú – Figueres fakultatív kirándulás ( 21.000 Ft/fő + 14 EUR belépő)

Reggeli után szabadidő egyéni felfedezésekre a nyaralóhelyen vagy Barcelonában, vagy egész napos (kb. 8 óra) fakultatív kirándulás Besalú–Figueres útvonalon. Besalú városka délkeleti kapuja a Fluvia folyót átívelő, XII. századi, gótikus őrtornyokkal védett, román kori híd, ezen át jutunk a zsidó és keresztény kultúra ötvöződéséből keletkezett óvárosba. Katalónia egyik legjelentősebb középkori műemléki együttesében apró tereket átszelve, szűk utcácskákon barangolva jutunk az oroszlános reliefekkel őrzött homlokzatú, 3 hajós román templom elé. Szabadidő, majd Figueres-ba vezet az utunk. Itt található a Dali Múzeum (a belépő a helyszínen fizetendő), amely a madridi Prado után a legnépszerűbb egész Spanyolországban. A városka egykori színházának üvegkupolás épülete Dali szürrealista álomképeiből létrehozott jelentős alkotásait őrzi, amelyek átfogó betekintést adnak a világhírű művész életművébe. Visszatérés a szállodába, vacsora.

BARCELONA. MOTION TIMELAPSE from Alexandr "Sasha" Kravtsov on Vimeo.

4. nap

Fakultatív kirándulás Gaudi nyomában ( 36.900 Ft/fő) és/vagy látogatás a Camp Nou stadionban ( 28.000Ft/fő)

Reggeli után szabadidő vagy fakultatív kirándulás Barcelonába. (A kirándulásra kérjük a megrendeléskor jelentkezzenek.) A kirándulás során felfedezhetik a modernista építész zseni leghíresebb alkotásait,így a Casa Batlló és a La Pedrera lakóházak bizarr kéményeit, balkonjait, majd a Sagrada Familia, azaz a Szent Család templom megtekintése következik belülről, helyi vezetővel. és a program részét képezi egy rövid séta a Güell parkban is, amely szintén Gaudi fantáziájának lenyomata. Ezt követően az FC Barcelona stadionjába, a világhírű Camp Nou-ba juthatnak el. A múzeum, a lelátók, a vendégöltöző, a sajtószoba, a butik és a Kubala-szobor egyéni ritmusban, mintegy 2 óra alatt tekinthető meg. Amennyiben valaki csak az egyik belépős programot választja természetesen a rendelkezésre álló időt kihasználhatja a város egyéni felfedezésére, hiszen számtalan látnivaló van, amelyek meglátogatása nem fér bele az általunk szervezett kirándulásokba pl.az Akvárium vagy a Poble Espanol (spanyol falu), amely az 1929-es Világkiállításra elkészült skanzen jellegű gyűjteménye a Spanyolországban található épületeknek. Visszatérés a szállodába a késő délutáni órákban, vacsora.

5. nap

Barcelona – Budapest

Hazautazás a menetrend függvényében, melyről honlapunkról adunk részletes felvilágosítást. Reggeli hazautazás esetén a reggelit hidegcsomagban kapják, esti hazautazás esetén napközben szabad program.

A látnivalók, vagy kirándulások sorrendje változhat!

Tudnivalók

  • Utazás: közvetlen menetrend szerinti járattal
  • A díj a feladható 20 kg-os poggyászt tartalmazza (2022.06.04., 09.23., 10.22.), egyéb időpontokban a poggyász felárért foglalható.
  • Elhelyezés: 4*-os szállodában Costa Brava tengerpart mentén
  • Ellátás:büfé félpanzió
  • Minimum létszám: 18 fő
  • Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi díj: 6 EUR/fő
  • Az októberi csoportnál az esti érkezés miatt a városnézés a 2. napon lesz, a többi fakultatív program előrelátható időpontja- Besalu/Figueres 3. napon, Gaudi nyomában+ Camp Nou 4. napon, Montserrat kirándulás 5.napon.

Fakultatív programok

Montserrat fakultatív kirándulás: 23 900 Ft/fő
Besalú – Figueres fakultatív kirándulás: 21 000 Ft/fő + 14 EUR belépő
Fakultatív kirándulás Gaudi nyomában*: 36 900 Ft/fő
Látogatás a Camp Nou stadionban*: 28 900 Ft/fő
Gaudi + Camp Nou (min.15 fő)*: 51 900 Ft/fő

*A Gaudi és a Camp Nou kirándulás ára a belépőket tartalmazza.

Menetrend

szept. 23-27.-i járatunk esetén:

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Barcelona (BCN) 07:00 09:40
Barcelona (BCN) - Budapest (BUD) 21:30 23:55

Okt.22-26.-i járatunk esetén:

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Barcelona (BCN) 17:50 20:30
Barcelona (BCN) - Budapest (BUD) 20:45 23:25

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2022.09.23 Repülővel 5 nap 4 éjszaka 213 900 Ft / fő Tovább
2022.10.22 Repülővel 5 nap 4 éjszaka 199 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›

Spanyolország

Az Ibériai-félszigeten, hazánknál kb. öt és félszer nagyobb területen, a Pireneusok sziklaormai mögött egy külön világ várja a látogatót. Változatos tájak, nagyszerű műemlékek, az ibérek, görögök, punok, rómaiak, nyugati gótok és arabok keze nyomával, pezsgő életű nagyvárosok és kikötők, múltjukba merült, fehér hegyi falvak, felhőkarcolók és barlanglakások, ez mind Spanyolország. A tengerpartokon kellemes mediterrán klíma, a mindennapokhoz szorosan kapcsolódó zene és tánckultúra, a tüzes flamenco Andalúziában és a méltóságteljes sardana Katalóniában, a fiesták tűzijátékokkal és lovas felvonulásokkal, a bikaviadalok, a kényelmes, derűs életstílus, a nyíltszívű, kitűnő színvonalú vendéglátás az itt élők sugárzó életszeretete évről évre új barátokat szereznek az országnak.

Hasznos tudnivalók a spanyolországi utazáshoz

Covid-19 utastajekoztató

Ezúton szeretnénk kedves utasaink részére tájékoztatást nyújtani a Covid-19 vírus terjedése miatt tett óvintézkedésekről, amelyekre utazásuk közben számíthatnak. A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. A szállásokon, közlekedési eszközökön, útvonalakon történő változásért társaságunkat felelősség nem terheli.

tovább