Costa del Sol

Costa del Sol, amit másnéven „Európa Kaliforniájának” is neveznek, az egyik legváltozatosabb mediterrán partszakasza Spanyolországnak. A hely, ami magán hordozza a gyönyörű és csodálatos tájegység, Andalúzia UNESCO Világörökségekben gazdag kulturális és történelmi emlékeit.

A Nerjától a Gibraltári szorosig húzódó partszakaszon egymást érik az üdülőhelyek, amelyek közül a legismertebbek Torremolinos, Benalmadena és Malaga. Costa del Sol napsütötte vidéke sokféle élményt ígér az idelátogatóknak: a természetvédelmi területek mellett a borzongató bikaviadalokat, lovaglást, golfpályákat, hangulatos kis fehér falvakat, kiváló borokat, körmeneteket, végtelen napraforgóföldeket és olívaültetvényeket. Városai közül soknak multikulturális az építészete, konyhája, valamint ezekben a városokban kapnak helyet azok a fi esták, amik a fl amencot, a tapast és a sherry-t népszerűsítik, lakói, a meleg szívű andalúzok pedig vendégszeretetükkel varázsolják el.

Nube doble. Málaga timelapse. from Jesús González | Photo & Film on Vimeo.

További szállások

Indulási napok 2023

Budapest - Malaga - Budapest repülőjárat 2022 június július augusztus szeptember
- 17., 24. 01., 08., 15., 22., 29. 05., 12., 19., 26. 02., 09., 16.

A transzfer a repülőtér és a választott szálláshely között a távolság és az érintett szállodák számának függvényében kb. 1 óra.

Fakultatív programok

Magyar nyelven, min. 15 fő jelentkezése esetén (helyi partnerünk szervezésében), a helyszínen EUR-ban fizetendők az idegenvezetőnél. Végleges programok és árak a helyszínen!

Granada, Alhambra (péntek)

90 EUR/fő

Kirándulás az ,,álmok városába”! Az Alhambra, azaz a Vörös Erőd a tér, a fény, a víz és a díszítőelemek legkifinomultabb ötvözetének remekműve, a mór építészet gyöngyszeme. Időnk főleg ezen csodák felfedezésével telik, de sétát teszünk a jázmin illatú Generalife kertben is. (Felhívjuk figyelmét, hogy a Granada programra előzetes jelentkezés szükséges. Amennyiben szeretnének részt venni a programon kérjük ezt utazás előtt minél előbb jelezzék Almási Gabriella idegenvezetőnknek (almasigabriela@yahoo.es). Az e-mailben küldjék el a teljes nevet és a dokumentumszámot.)

Gibraltár (hétfő)

75 EUR/fő 

Az 5 négyzetkilométeres brit fennhatóságú terület Európa majdnem legdélebbi csücskén található. Kultúrák izgalmas találkozása fedezhető fel itt. Megtekintjük a mór erőd romjait, a Szent Mihály barlangot, a híres szikla tetejéről élvezhetjük a páratlan panorámát, végül rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásra is.

Tanger, Marokkó, (kedd)

133 EUR/fő

A korai reggelit követően áthajózunk Afrikába. Egy óra kompozás után érkezünk Tangerbe. Panoráma városnézés busszal, majd séta az óvárosban. Egy hangulatos, tradicionális marokkói étteremben helyi különlegességeket kínálnak ebédre. A finom falatok után egy kis szabadidő következik, majd indulunk vissza Costa del Sol-ra.

Sevilla (szerda)

80 EUR/fő

Andalúzia fővárosában megtekintjük a spanyol gótika remekét, a Giralda katedrálist, vagyis a mórok által épített óratornyot, továbbá a Narancsudvart, a Torre del Orot, a Maria Luisa Parkot, a Plaza Espanát, majd a Santa Cruz negyed festői sikátoraiban tett sétával zárjuk a napot. A szabadidőben javasoljuk az Alcazár, a mór uralkodók palotájának megtekintését.

Cordoba (csütörtök)

80 EUR/fő

A valamikori Al Andalus fővárosában, az UNESCO Világörökség, Mezquita több mint 856 különböző márványoszlopa, a rajtuk támaszkodó vörös és fehér sávos ívek és az aranyozott imafülke gipszbe álmodott ornamentikái elbűvölik a látogatót. Barangolunk a zsidó negyed zegzugos utcácskáin és átsétálunk a Guadaquivir felett ívelő, rómaiak által emelt kőhídon, ahonnan látszanak a kis szigeteken az arab alapokra épült vízimalmok.

Szállások

Figyelem!

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Úti célok és üdülőhelyek

Torremolinos

Malagától 14 km-re fekszik, Európa egyik legkedveltebb üdülőhelye szállodákkal, hangulatos éttermekkel, bárokkal és szórakozóhelyekkel. A 6 km hosszan elterülő homokos partszakasz pálmafás sétányát a Carihuela negyedben több mint kétszáz hangulatos kisvendéglő szegélyezi. A Calle San Miguelen a legjobb tapas bárok és szórakozó helyek miatt kötelező az esti séta!

Benalmadena

Torremolinossal szinte teljesen összenőtt, fiatalok által különösen kedvelt, pezsgő életű nyaralóhely Benalmadena . Színvonalas szórakozóhelyei, diszkók, bárok és a jachtkikötő, a Puerto Marina halvendéglői ezernyi színnel, ízzel, illattal csábítják az ott pihenőket. A tenger élővilága iránt érdeklődők felkereshetik az aquariumot, a delfináriumot. Sétahajóval elérhetik Malagát, Picasso szülővárosát.

Beutazási szabályok

Az utazási dokumentumoknak, akár személyi igazolványról, akár útlevélről legyen szó, az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

Telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

C/Fortuny 6. Piso 4. 28010, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011
Magyarország madridi nagykövetségének irodája - Malaga
Edificio Ochoa C/Huéscar 2, 3ºG - 29007 Málaga 
Tel.: +34 951 271 672
Email: consulate.mal@mfa.gov.hu

Tokkal - Vonóval

Az IBUSZ Tokkal-Vonóval promóció keretében szervezett Costa del Sol kecsegtető vidékére szervezett utazásajánlatában megjelölt ár minden költséget tartalmaz.

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!