Costa del Sol

Costa del Sol, amit másnéven „Európa Kaliforniájának” is neveznek, az egyik legváltozatosabb mediterrán partszakasza Spanyolországnak. A hely, ami magán hordozza a gyönyörű és csodálatos tájegység, Andalúzia UNESCO Világörökségekben gazdag kulturális és történelmi emlékeit.

A Nerjától a Gibraltári szorosig húzódó partszakaszon egymást érik az üdülőhelyek, amelyek közül a legismertebbek Torremolinos, Benalmadena és Malaga. Costa del Sol napsütötte vidéke sokféle élményt ígér az idelátogatóknak: a természetvédelmi területek mellett a borzongató bikaviadalokat, lovaglást, golfpályákat, hangulatos kis fehér falvakat, kiváló borokat, körmeneteket, végtelen napraforgóföldeket és olívaültetvényeket. Városai közül soknak multikulturális az építészete, konyhája, valamint ezekben a városokban kapnak helyet azok a fi esták, amik a fl amencot, a tapast és a sherry-t népszerűsítik, lakói, a meleg szívű andalúzok pedig vendégszeretetükkel varázsolják el.

Nube doble. Málaga timelapse. from Jesús González | Photo & Film on Vimeo.

Miért az IBUSZ-t válassza Costa del Sol-i nyaralásához?

  • Amennyiben 2022. március 31-ig foglal, előfoglalási kedvezményt adunk.
  • Foglalja le utazását 10% előleg befizetésével 2022. március 31-ig, rizikómentesen! Már ONLINE is kifizetheti! (részletek).

 

Tokkal - Vonóval

IBUSZ_ Tokkal-vonoval

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!

 

Szállások

Úti célok és üdülőhelyek

Torremolinos

Malagától 14 km-re fekszik, Európa egyik legkedveltebb üdülőhelye szállodákkal, hangulatos éttermekkel, bárokkal és szórakozóhelyekkel. A 6 km hosszan elterülő homokos partszakasz pálmafás sétányát a Carihuela negyedben több mint kétszáz hangulatos kisvendéglő szegélyezi. A Calle San Miguelen a legjobb tapas bárok és szórakozó helyek miatt kötelező az esti séta!

Benalmadena

Torremolinossal szinte teljesen összenőtt, fiatalok által különösen kedvelt, pezsgő életű nyaralóhely Benalmadena . Színvonalas szórakozóhelyei, diszkók, bárok és a jachtkikötő, a Puerto Marina halvendéglői ezernyi színnel, ízzel, illattal csábítják az ott pihenőket. A tenger élővilága iránt érdeklődők felkereshetik az aquariumot, a delfináriumot. Sétahajóval elérhetik Malagát, Picasso szülővárosát.

Fakultatív programok

Magyar nyelven, min. 15 fő jelentkezése esetén (helyi partnerünk szervezésében), a helyszínen EUR-ban fizetendők az idegenvezetőnél. Végleges programok és árak a helyszínen!

Granada

85 EUR/fő

Kirándulás az ,,álmok városába”! Az Alhambra, azaz a Vörös Erőd a tér, a fény, a víz és a díszítőelemek legkifinomultabb ötvözetének remekműve, a mór építészet gyöngyszeme. Időnk főleg ezen csodák felfedezésével telik, de sétát teszünk a jázmin illatú Generalife kertben is.

Gibraltár

69 EUR/fő

Az 5 négyzetkilométeres brit fennhatóságú terület Európa majdnem legdélebbi csücskén található. Kultúrák izgalmas találkozása fedezhető fel itt. Megtekintjük a mór erőd romjait, a Szent Mihály barlangot, a híres szikla tetejéről élvezhetjük a páratlan panorámát, végül rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásra is.

Sevilla

75 EUR/fő

Andalúzia fővárosában megtekintjük a spanyol gótika remekét, a Giralda katedrálist, vagyis a mórok által épített óratornyot, továbbá a Narancsudvart, a Torre del Orot, a Maria Luisa Parkot, a Plaza Espanát, majd a Santa Cruz negyed festői sikátoraiban tett sétával zárjuk a napot. A szabadidőben javasoljuk az Alcazár, a mór uralkodók palotájának megtekintését.

Cordoba

75 EUR/fő

A valamikori Al Andalus fővárosában, az UNESCO Világörökség, Mezquita több mint 856 különböző márványoszlopa, a rajtuk támaszkodó vörös és fehér sávos ívek és az aranyozott imafülke gipszbe álmodott ornamentikái elbűvölik a látogatót. Barangolunk a zsidó negyed zegzugos utcácskáin és átsétálunk a Guadaquivir felett ívelő, rómaiak által emelt kőhídon, ahonnan látszanak a kis szigeteken az arab alapokra épült vízimalmok.>

Caminito Del Rey

55 EUR/fő

A Malagától 50 km-re elterülő, Ardales városa mellett található Andalúzia új, és egyre népszerűbb látnivalója, a Caminito. Új, hisz hosszú évekig zárva volt a nagyközönség előtt, 6 éve - az ösvény felújítását és biztonságossá tételét követően - nyitották meg újra. A fantasztikus út-/ösvényhálózat a XIX. század végén épült, abból a célból, hogy a bányászok a vasútépítéshez szükséges anyagokat a helyszínre juttassák. A XX. század elejére egy víztározó rendszer is kiépült, melyet az akkori uralkodó, XIII. Alfonz spanyol király nyitott meg, innen a név: „királyi ösvény”. A hatalmas sziklák oldalában kiépített fapalló rendszeren sétálva olyan tájakat is megcsodálhatunk, melyeket talán csak a madarak láthatnának – mindezt sok helyen szédítő magasságban. Az út megtételét követően ebéd, vagy frissítő lehetőség (opcionális, a program ára nem tartalmazza). Az egésznapos kirándulás angol/német/francia nyelven elérhető.

Szállások

figyelem

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Hasznos tudnivalók a Costa del Sol-i utazáshoz

Utazási lehetőségek repülővel

Budapest - Malaga - Budapest repülőjárat 2022 Június július Augusztus Szeptember
Wizz air járataival  18., 25. 02., 09., 16., 23., 30. 06., 13., 20., 27. 03., 10., 17.

 

A transzfer a repülőtér és a választott szálláshely között a távolság és az érintett szállodák számának függvényében kb. 1 óra.

Beutazási szabályok

A jelenlegi helyzet gyors és folyamatos változása miatt javasoljuk, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat hivatalos oldalát kövessék figyelmesen, az alábbi linken elérhető: Konzuli Szolgálat (kormany.hu)

Kérjük tekintsék át a Covid 19 hírközpont | IBUSZ weboldalunkon lévő információkat is utazás előtt.

érvényes fényképes útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

C/Fortuny 6. Piso 4. 28010, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011
Magyarország madridi nagykövetségének irodája - Malaga
Edificio Ochoa C/Huéscar 2, 3ºG - 29007 Málaga 
Tel.: +34 951 271 672
Email: consulate.mal@mfa.gov.hu