Costa del Sol

Costa del Sol, amit másnéven „Európa Kaliforniájának” is neveznek, az egyik legváltozatosabb mediterrán partszakasza Spanyolországnak. A hely, ami magán hordozza a gyönyörű és csodálatos tájegység, Andalúzia UNESCO Világörökségekben gazdag kulturális és történelmi emlékeit.

A Nerjától a Gibraltári szorosig húzódó partszakaszon egymást érik az üdülőhelyek, amelyek közül a legismertebbek Torremolinos, Benalmadena és Malaga. Costa del Sol napsütötte vidéke sokféle élményt ígér az idelátogatóknak: a természetvédelmi területek mellett a borzongató bikaviadalokat, lovaglást, golfpályákat, hangulatos kis fehér falvakat, kiváló borokat, körmeneteket, végtelen napraforgóföldeket és olívaültetvényeket. Városai közül soknak multikulturális az építészete, konyhája, valamint ezekben a városokban kapnak helyet azok a fi esták, amik a fl amencot, a tapast és a sherry-t népszerűsítik, lakói, a meleg szívű andalúzok pedig vendégszeretetükkel varázsolják el

Budapest - Malaga - Budapest repülőjárat Június Július Agusztus Szeptember
  15., 22., 29. 06.,13.,20.,27. 03.,10.,17.,24.,31. 07.,14.,21.

Miért az IBUSZ-t válassza Costa del Sol-i nyaralásához?

  • Amennyiben 2019. március 31-ig foglal, 10% előfoglalási kedvezményt adunk.
  • Rendszeresen frissülő last minute akciók
  • Mindezen felül a 40%-os kedvezmény a saját szervezésű májusi, júniusi és szeptemberi indulású közlekedési eszközökre. A kedvezmény a járulékos költségekre (illetékek, kompdíjak, kerozin, felárak) nem vonatkozik! Az akció igénybevételénél az odautazás dátuma számít, 40% előleg befizetésével, március 31-ig történő megrendeléssel. Csak repülőjegy és csak busz jegyre a kedvezmény nem érvényesíthető.

 

Szállások

Úti célok és üdülőhelyek

Torremolinos

Malagától 14 km-re fekszik, Európa egyik legkedveltebb üdülőhelye szállodákkal, hangulatos éttermekkel, bárokkal és szórakozóhelyekkel. A 6 km hosszan elterülő homokos partszakasz pálmafás sétányát a Carihuela negyedben több mint kétszáz hangulatos kisvendéglő szegélyezi. A Calle San Miguelen a legjobb tapas bárok és szórakozó helyek miatt kötelező az esti séta!

Benalmadena

Torremolinossal szinte teljesen összenőtt, fiatalok által különösen kedvelt, pezsgő életű nyaralóhely Benalmadena . Színvonalas szórakozóhelyei, diszkók, bárok és a jachtkikötő, a Puerto Marina halvendéglői ezernyi színnel, ízzel, illattal csábítják az ott pihenőket. A tenger élővilága iránt érdeklődők felkereshetik az aquariumot, a delfináriumot. Sétahajóval elérhetik Malagát, Picasso szülővárosát.

Fakultatív programok

Magyar nyelven, min. 15 fő jelentkezése esetén, fizetés az idegenvezetőnél, a helyszínen. Végleges programok és árak a helyszínen!

Granada

83 EUR/fő

Kirándulás az ,,álmok városába”! Az Alhambra, azaz a Vörös Erőd a tér, a fény, a víz és a díszítőelemek legkifinomultabb ötvözésének remekműve, a mór építészet gyöngyszeme. Időnk főleg ezen csodák felfedezésével telik, de sétát teszünk a jázmin illatú Generalife kertben is.

Gibraltár

62 EUR/fő

Az 5 négyzetkilométeres brit fennhatóságú terület Európa majdnem legdélebbi csücskén található. Kultúrák izgalmas találkozása fedezhető fel itt. Megtekintjük a mór erőd romjait, a Szent Mihály barlangot, a híres szikla tetejéről élvezhetjük a páratlan panorámát, végül rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásokra is.

Sevilla

68 EUR/fő

Andalúzia fővárosában megtekintjük a spanyol gótika remekét, a Giralda katedrálist, vagyis a mórok által épített óratornyot, továbbá a Narancsudvart, a Torre del Orot, a Maria Luisa Parkot, a Plaza Espanát, majd a Santa Cruz negyed festői sikátoraiban tett sétával zárjuk a napot. A szabadidőben javasoljuk az Alcazár, a mór uralkodók palotájának megtekintését.

Marokkó ebéddel (Tanger)

89 EUR/fő

A korai reggelit követően áthajózunk Afrikába. Gyalogosan keressük fel a Kashbát, azaz a bazárt. Egy hangulatos étteremben helyi különlegességeket kínálnak ebédre. Ezután ellátogatunk egy patikába, ahol különböző csodaszerekkel, többek között argánolajjal ismerkedünk meg. Késő este érkezünk vissza a szállodába.

Cordoba

65 EUR/fő

A valamikori Al Andalus fővárosában, az UNESCO Világörökség, Mezquita több mint 856 különböző márványoszlopa, a rajtuk támaszkodó vörös és fehér sávos ívek és az aranyozott imafülke gipszbe álmodott ornamentikái elbűvölik a látogatót. Barangolunk a zsidó negyed zegzugos utcácskáin és átsétálunk a Guadaquivir felett ívelő, rómaiak által emelt kőhídon, ahonnan látszanak a kis szigeteken az arab alapokra épült vízimalmok.

Caminito Del Rey

45 EUR/fő

A Malagától 50 km-re elterülő, Ardales városa mellett található Andalúzia új, és egyre népszerűbb látnivalója, a Caminito. Új, hisz hosszú évekig zárva volt a nagyközönség előtt, 5 éve - az ösvény felújítását és biztonságossá tételét követően - nyitották meg újra. A fantasztikus út-/ösvényhálózat a XIX. század végén épült, abból a célból, hogy a bányászok a vasútépítéshez szükséges anyagokat a helyszínre juttassák. A XX. század elejére egy víztározó rendszer is kiépült, melyet az akkori uralkodó, XIII. Alfonz spanyol király nyitott meg, innen a név: „királyi ösvény”. A hatalmas sziklák oldalában kiépített fapalló rendszeren sétálva olyan tájakat is megcsodálhatunk, melyeket talán csak a madarak láthatnának – mindezt sok helyen szédítő magasságban. Az út megtételét követően ebéd, vagy frissítő lehetőség (opcionális, a program ára nem tartalmazza). Az egésznapos kirándulás angol/német nyelven elérhető.

 

Szállások

figyelem

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Hasznos tudnivalók a Costa del Sol-i utazáshoz

Utazási lehetőségek repülővel

Budapest - Malaga - Budapest repülőjárat Június Július Agusztus Szeptember
  15., 22., 29. 06.,13.,20.,27. 03.,10.,17.,24.,31. 07.,14.,21.

A transzfer a repülőtér és a választott szálláshely között a távolság és az érintett szállodák számának fügvényében kb. 1 óra.

Beutazási szabályok

érvényes fényképes útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011