Hétvége Athénban

Görögország, Hétvége Athénban, Athén

Akár a történelem iránt érdeklődünk, akár csak egy mediterrán országba vágyunk, Görögország és annak fővárosa mindenképpen eszünkbe jut. Tagadhatatlan, hogy az ókori világ kincseivel bőségesen megáldott város nagyon sok turistát vonz, hiszen a Királyi Palota és az előtte zajló őrségváltás, az Akropolisz és épületei, de a központi piac is mind-mind olyan hely, amit egyszer (vagy akár többször is) látni kell. Sétálgasson velünk a velünk a Plakán, egyen egy finom gyrost egy étteremben vagy csak szívja magába ennek a több ezer éves történelemmel bíró városnak a hangulatát!

4 nap 3 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2024.08.22 - 2024.08.25
294 900 Ft / fő
2024.09.26 - 2024.09.29
269 900 Ft / fő
2024.12.12 - 2024.12.15
259 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

 • 7% előfoglalási kedvezmény
 • buszos városnézés
 • gyalogos városnézés
 • körutazás
 • Nyugat-és Dél-Európa
 • október 23-i hét
 • ókori emlékek
 • őszi szünet
 • városlátogatás
 • Újdonságok Újdonságok
 • ősz

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, érkezés Athénbe, találkozó a helyi magyar nyelvű idegenvezetővel, majd kirándulás a Szunion-fok szikláin található Poszeidon templomhoz (belépő a helyszínen fizetendő), amelyet időszámításunk előtt az V. században emeltek. Ma már csak néhány oszlopa áll az eredeti helyén, de így is lenyűgöző. Ezt követően buszos városnézés Athénben. Elhaladunk az Omonia térnél, a Szintagma térnél, a Parlament előtt, láthatjuk az Akadémia, az Egyetem és a Központi Könyvtár épületét. Szállás elfoglalása, szabad idő.

2.nap

Délelőtt szabad program, majd látogatást teszünk az Akropoliszban magyar nyelvű helyi idegenvezetővel, tömegközlekedéssel (belépő az árban), ahol részletesen elevenedik meg az eddig csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt. Visszatérés a szállásunkra, szabadidő.

 

Athens from Stian Rekdal on Vimeo.

3.nap

Egész nap szabad program vagy fakultatív hajókirándulás a Szaron-öböl szigeteire (Hydra, Poros, Aegina). Első állomásunk Hydra szigete, melynek fő jellemzője, hogy lakói nem használnak “kerekes járműveket”, az emberek szamarakon közlekednek a főbb utcákban és a szűk sikátorokban is. Innen Poros szigetére hajókázunk tovább, amely a legkisebb a három közül. Látnivalója a kis Régészeti Múzeum, melyben többek közt az ókori Troica, a mükénéi akropolisz és a methánai szentély leletei láthatóak. A nap utolsó állomása, a legnagyobb sziget, Aegina. A sziget első látásra magával ragadó. Modern, klasszikus, színes épületek és színes halászhajók sokasága fogadják a látogatót a kikötőben. Visszatérés Athénba az esti órákban.

4.nap

Reggeli, majd séta idegenvezetőnkkel a Plakán, ahol szinte teljesen más világba csöppenünk, amikor itt bolyongunk a labirintusszerűen tekergő szűk utcákon, lépcsőkön. Az alacsony házak többsége fehérre meszelt, az ablakok és ajtók kékje a görög zászló színeit idézi. Néhol bizánci templom bújik meg a házak között, falába építve megtalálhatjuk egy-egy ókori épület szépen faragott márványköveit. Ez a városrész mutatja meg számunkra, milyen lehetett Athén, mielőtt a független Görögország fővárosának kikiáltották. Délután szabad program, vásárlási lehetőség, majd a késő esi órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás, érkezés másnap Budapestre. * a májusi időpontbana reggelit követően transzfer a repülőtérre.

 

Tudnivalók

 • Utazás: Wizz Air menetrendszerinti járatával.
 • Elhelyezés: 4*-os szállodák, 2-3 ágyas szobáiban (3 ágyas szoba lekérésre)
 • Szálloda: Hotel Novus - a szálloda változás jogát fenntartjuk!
 • Ellátás: reggeli, vacsora felár ellenében kérhető
 • Minimum létszám: 20 fő
 • A díj kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász felárért vásárolható, amelynek díjai 30 nappal indulás előtt lesznek elérhetőek.
 • A díj fix ülőhely foglalást nem tartalmaz, előfordulhat, hogy bejelentkezéskor nem egymás mellé ülteti az utasokat a rendszer, így amennyiben ragaszkodnak az egymás melletti ülőhelyhez, úgy azt szintén 30 nappal indulás előtt tudják megvenni.
 • A díj TARTALMAZZA A BELÉPŐJEGYET AZ AKROPOLISZBA!
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 10,5 EUR/fő/3 éjszaka

Menetrend

 

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Athén (ATH) 06:55 09:55
Athén (ATH) - Budapest (BUD) 23:55 01:55 másnap

május 16-19.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Athén (ATH) 06:55 09:55
Athén (ATH) - Budapest (BUD) 10:35 11:45

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2024.08.22 Repülővel 4 nap 3 éjszaka 294 900 Ft / fő Tovább
2024.09.26 Repülővel 4 nap 3 éjszaka 269 900 Ft / fő Tovább
2024.12.12 Repülővel 4 nap 3 éjszaka 259 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›

Görögország

A világ egyik leglátogatottabb országa, melyet az európai kultúra bölcsőjének is szoktak nevezni. 15 000 km hosszú, tagolt partvidékén számtalan szebbnél szebb öböllel, páratlan strandokkal találkozhatunk. Az idelátogatókat azonban nemcsak az ország csodálatos tengerpartjai, hihetetlenül kéken csillogó és kristálytiszta tengervize, pompás hegyvonulatai, rendkívül kellemes mediterrán éghajlata csalogatja, hanem az ókori görög társadalom ránk hagyott emlékei is.

Hasznos tudnivalók a görögországi utazáshoz