Hosszú hétvége a Plitvice-tavaknál

Horvátország, Hosszú hétvége a Plitvicei-tavaknál, Plitvice

A gyönyörű nemzeti parkban tett egész napos látogatás alkalmával, közösen tett séta, hajókázás és kisvonatozás után mindenki kedve szerint, saját tempójában, egyénileg is felfedezheti, bebarangolhatja e csodás természeti ritkaság akár rejtettebb szépségeit is.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
3 nap 2 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2024.05.18 - 2024.05.20
107 500 Ft / fő 99 900 Ft / fő
2024.10.19 - 2024.10.21
104 900 Ft / fő 97 500 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

 • 2-3 napos utak
 • hosszú hétvége
 • Közép-és kelet Európa
 • világörökség
 • pünkösd
 • Szomszédolás
 • Tavaszi szomszédolás
 • Újdonságok Újdonságok
 • körutazás
 • városlátogatás
 • ősz
 • őszi szünet

Program

1. nap

Elutazás a kora reggeli órákban Trakoscanba. A XIV. századból származó, vadregényes Trakoscan-i várkastély egy kúp formájú dombra épült. Dús növényzetű parkegyüttes és egy tó veszi körül. A táj egyben természetvédelmi terület is. A romantika jegyében átalakított vár megtekintése és a parkban tett séta után Horvátország egy csodaszép településére látogatunk Slunjba. Megcsodáljuk a Rakoste részen lévő vízeséseket, melyeket a Nemzeti Természeti és Műemlékvédelmi Hivatal 1962-ben nyilvánított védetté. Valamint a településen található 22 -közel 300 éves- vízimalmot, meseházakat. Érdekes megfigyelni ahogy a víz és az ember megfér, és megél egymás mellett ezen a településen, mely a fenntartható gazdálkodás egyik kiemelt példája egész Horvátországban. Majd elfoglaljuk Plitvice környéki szálláshelyünket, vacsora.

2. nap

Reggeli után egész nap a Világörökség részét képező, méltán híres Plitvicei Nemzeti Parkkal ismerkedünk (belépőt a díj tartalmazza). A természeti ritkaság 200 km2 nagyságú területen található. A tórendszer 16 kristálytiszta tavat és 92 kisebb-nagyobb vízesést foglal magába. A legfelsőbb tó és a legalsóbb tó közötti szintkülönbség kb. 500 m. E vízi csodát, valamint a páratlan szépségű növény- és állatvilágot számtalan fából készült, a tavak felszíne felett átvezető hidakon sétálva csodálhatjuk meg. A közös séta, hajókázás, kisvonatozás után ki-ki felfedezheti „saját Plitvicéjét”. A nemzeti park több eltérő hosszúságú és nehézségű kijelölt útvonalat kínál a látogatóknak a tórendszer bejárására. Utasaink haladhatnak a csoporttal, vagy bejárhatják a számukra legmegfelelőbb útvonalat a saját tempójukban, akár egyénileg is. A parkban egyszerű a tájékozódás látogatótérképpel és a kihelyezett táblák segítségével. Ha valaki elfárad, megállhat a pihenőhelyeken, vagy a táblákat követve könnyen visszajuthat a kijárathoz. A kora esti órákban visszatérünk környékbeli szálláshelyünkre, vacsora.

3. nap

Reggeli után a horvát fővárosba, Zágrábba látogatunk. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük a főváros történelmi városrészeinek (Felsőváros, Alsóváros, Káptalandomb) főbb nevezetességeit, a főteret, a csodálatos katedrálist, mely alapítását I. László magyar királynak köszönheti, valamint az óvárost, ahol számos monarchiakori épület látható. Majd szabadidő, vásárlási lehetőséggel. Hazaindulás a kora délutáni órákban, megérkezés Budapestre az esti órákban.

Tudnivalók

 • Utazás: légkondicionált autóbusszal
 • Felszállási lehetőségek:Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
 • Elhelyezés:Plitvice környéki 3*-os szálloda/üdülőközpont, 2 ágyas szobáibann
 • Ellátás:félpanzió (reggeli, vacsora ital NÉLKÜL)
 • Minimum létszám: 30 fő
 • Helyszínen fizetendő belépők: 5 EUR/fő

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2024.05.18 Busszal 3 nap 2 éjszaka 107 500 Ft / fő 99 900 Ft / fő Tovább
2024.10.19 Busszal 3 nap 2 éjszaka 104 900 Ft / fő 97 500 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›

Horvátország

Délnyugati szomszédunk sokszínűsége, gyönyörű tengerpartja, a kristálytiszta, kék tenger, a hangulatos öblök, a napsütés, a mediterrán klíma és vegetáció: a leanderek, bogumilok és levendulabokrok színkavalkádja, a ciprusok, babérfák és pineaerdők, a kabócák elengedhetetlen ciripelése, a történelmi városok, az ezernyi kisebb-nagyobb sziget jellegzetes középkori hangulatot árasztó óvárosai, fehér kőből épült házai, templomtornyai, a kikötők pálmafás sétányai, a kellemes zene, a jókedv, a helyiek vendégszeretete, a finom horvát ételek: prsut, sir, bárány- és birkasültek, a tenger gyümölcsei, a zamatos vörös- és fehérborok, a gyönyörű nemzeti parkok, a számtalan kulturális, szórakozási és sportolási lehetőség egyre több vendéget vonz évről-évre.

Hasznos információk a horvátországi utazáshoz

Covid-19 utastajekoztató

Ezúton szeretnénk kedves utasaink részére tájékoztatást nyújtani a Covid-19 vírus terjedése miatt tett óvintézkedésekről, amelyekre utazásuk közben számíthatnak. A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. A szállásokon, közlekedési eszközökön, útvonalakon történő változásért társaságunkat felelősség nem terheli.

tovább