Tájékoztató közlemény a koronavírus miatt kialakult helyzetről

2020.05.04. 08:00 (Frissítve: 2020.05.14. 14:00)

Tájékoztató közlemény

Kedves Utasaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elmúlt másfél hónapban, a magyarországi veszélyhelyzet kihirdetése óta az IBUSZ Utazási Irodák Kft. valamennyi turizmusért elkötelezett munkatársa azon dolgozik, hogy a veszélyhelyzet elmúltával és a biztonságos körülmények visszatérése után elindulhassanak a korábban gondosan előkészített és megszervezett körútjaink, városlátogatásaink, egyéni és buszos, repülős szervezett nyaralóprogramjaink.

Jelen pillanatban a nyári szezonra vonatkozóan semmilyen kormányzati döntés és szabályozás nincs még érvényben sem itthon, sem a célállomásainkon. Az tény, hogy számos országban lazító intézkedések léptek életbe és a nyári szezonra való felkészülés megkezdődött, de ennek részletei és feltételei a mai napig még nem ismertek, mint ahogy az sem, hogy egyes országok engedik-e, illetve, ha igen, mikortól és milyen feltétellel a külföldi állampolgárok turista célú beutazását. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy továbbra is bízunk egy június végi, július eleji nyári szezonkezdésben, de ez elsősorban nem Társaságunk és külföldi partnerirodáink, együttműködő cégeink döntésén múlik. Az IBUSZ Utazási Irodák Kft. minden esetben a hatályos jogszabályok és kormányzati intézkedések, előírások alapján hozza majd meg a döntést, de az utaztatást ezen előírásokon felül is csak abban az esetben kezdjük meg, ha az adott üdülőterületről hivatalos engedéllyel rendelkezünk és maximálisan meggyőződtünk arról, hogy utasaink utaztatását a legnagyobb biztonságban és zavartalanul, akadályoktól mentesen le tudjuk bonyolítani.

Amennyiben utasaink akként döntenek, hogy a jelenlegi helyzetben nem kívánnak az előre befizetett utazásukon részt venni, úgy minden esetben az Általános Szerződési Feltételek szerint tudják az utazási szerződést felmondani.
Igazán megértjük és nagyon sajnáljuk az egyéni anyagi veszteségeket, de a bánatpénz megfizetésétől csak abban az esetben tudunk eltekinteni, amennyiben az adott utazás során meglátogatni kívánt ország, a külpolitikáért felelős minisztérium által működtetett honlapra felkerül az „utazásra nem javasolt célország”-ok közé, vagy Társaságunk dönt úgy, hogy az adott utazást nem indítja el.
Valamennyi utasunkat egységesen kezelünk, az egészségügyben, rendvédelemben, egyéb munkahelyen hozott rendeletek, tiltások, kilátásba helyezett munkahelyi szankciók esetén sem tehetünk sajnos senki esetében sem kivételt.

Amennyiben egy távoli indulási időpontú utazásra jelentkezett utasaink közül valaki úgy dönt, hogy a jelenlegi helyzetben az utazási szándékától mindenképpen eláll úgy - függetlenül attól, hogy jelenleg is ugyanazon mértékű bánatpénz megfizetése ellenében tudják utazásukat lemondani (szerződést felmondani), mint az indulást megelőző 30. napig bármikor -, a szerződést 2020. május 31-ig (de legkésőbb az indulást megelőző 30. napig) felmondják, a befizetett előleg összegét 100%-ban utalvány formájában visszatérítjük, mely az IBUSZ bármely saját szervezésű külföldi útjára 2020. december 31-ig beváltható (ez a határidő szerződés megkötésének dátuma és nem a kiválasztott utazásé) az aktuálisan érvényes áron, a szabad helyek függvényében. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az újrafoglaláskor már nem lesz érvényben az előfoglalási akció, így előfordulhat, hogy az utazás ára lényegesen magasabb lesz, mint az idei előfoglalási akciónk ára. Az utalványok nem névre szólóak, szabadon átruházhatóak az érvényességi idején belül. Az utalványok készpénzre csak az eredeti bánatpénz összegének levonásával válthatóak át, és az érvényességi idején túl érvényüket vesztik!

Abban az esetben, ha cégünk az utazás törléséről dönt, úgy utasainknak felajánljuk az átfoglalás lehetőségét egy későbbi indulású külföldi utazásra, mely esetében biztosítjuk az idei előfoglalási kedvezményünket az új foglalás aktuális árából. Amennyiben az átfoglalási lehetőséggel nem kíván élni, úgy a befizetett összeget utalványban térítjük meg, 110 %-os összegben (azaz a befizetett összeg +10% bónusszal), amely az IBUSZ bármely saját szervezésű külföldi útjára 2020. december 31-ig beváltható (a határidő szerződés megkötésének és nem az utazásnak a dátuma) az aktuálisan érvényes áron, a szabad helyek függvényében.

A 2020. június 22-ig induló szervezett útjainkat töröljük

 • Utasainknak felajánlunk egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazásra történő átfoglalás lehetőségét, a korábbi előfoglalási kedvezmény érvényesítésével, vagy
 • A befizetett előleg 110%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül, vagy
 • A teljes befizetett összeg visszatéríthető, útlemondási biztosítással együtt

Június 23 és augusztus 30. közötti induló utak esetében

 • átfoglalás egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazásra módosítási díj nélkül lehetséges, vagy
 • a befizetett előleget 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül, vagy
 • lemondás az ÁSZF szerinti bánatpénz megfizetése mellett lehetséges (Tovább az ÁSZF-re)
Szeptember 1. után induló utak esetében
Június 22-ig induló utazásainkat (egyéni, buszos, repülős) töröljük
 • Utasainknak felajánlunk egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazásra történő átfoglalás lehetőségét, a korábbi előfoglalási kedvezmény érvényesítésével, vagy
 • A befizetett előleg 110%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül, vagy
 • A teljes befizetett összeg visszatéríthető, útlemondási biztosítással együtt.
Június 23-a után induló utak esetében
 • átfoglalás egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazásra módosítási díj nélkül lehetséges, vagy
 • a befizetett előleget 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül, vagy
 • lemondás az ÁSZF szerinti bánatpénz megfizetése mellett lehetséges (Tovább az ÁSZF-re)
Június 22-ig az indulási heteket törtöltük (egyéni, buszos, repülős)
 • Utasainknak felajánlunk egy későbbi indulási hétre történő átfoglalási lehetőséget (eltérő kategória esetén a különbözetet az utasnak kell fizetnie), vagy
 • A „Garantált vásárlási utalvány” érvényességi idejét 2020. december 31-ig meghosszabbítjuk, vagy
 • A „Garantált vásárlási utalvány” azonnal egy konkrét utazásra beváltható.
Utas lemondása esetén kiadott utalványok
 • az utalványok a befizetett összegben kerülnek kiállításra (levonás nélkül)
 • az utalvány érvényességi ideje 2020. december 31.
 • az érvényességi időn belül bármilyen IBUSZ saját szervezésű külföldi utazásra beváltható, akár 2021-ben indulóra is.
 • az utalvány nem névre szóló, szabadon átruházható
 • az utalvány az érvényességi idején belül készpénzre váltható, azonban az eredeti foglalás lemondásából eredő bánatpénz levonásra kerül.
 • az utalvány egy már meglévő foglalásba is beváltható, azonban az eredeti foglalás lemondásából eredő bánatpénz levonása utáni összegen.
Társaságunk által törtöl utazások esetén kiadott utalványok
 • az utalványok a befizetett összeg 110%-ban kerülnek kiállításra (befizetett összeg +10% bónusz)
 • az utalvány érvényességi ideje 2020. december 31.
 • az érvényességi időn belül bármilyen IBUSZ saját szervezésű külföldi utazásra beváltható, akár 2021-ben indulóra is.
 • az utalvány nem névre szóló, szabadon átruházható
 • az utalvány az érvényességi idején belül készpénzre váltható az eredetileg befizetett összegben (a +10% bónusz nem kifizethető!)
 • az utalvány egy már meglévő foglalásba is beváltható az eredetileg befizetett összegben (a +10% bónusz nem érvényesíthető!)

 

Kedves Utasaink, szíves megértésüket, kitartásukat és cégünk iránti lojalitásukat igazán köszönjük!

Országos irodahálózatunk néhány kivétellel, rövidített nyitva tartással és csökkentett létszám biztosítják a személyes ügyfélszolgálatot. Irodáink aktuális nyitva tartását és elérhetőségeit megtalálják az www.ibusz.hu/irodak oldalon.

Természetesen online ügyfélszolgálatunk továbbra is az Önök rendelkezésére áll!

Az IBUSZ Utazási Irodák Kft. valamennyi munkatársa azon dolgozik, hogy továbbra is biztonságos és minőségi utak szervezésével és sokrétű utazási szolgáltatásokkal álljunk minden kedves ügyfelünk rendelkezésére.

Köszönjük megtisztelő bizalmukat és jó egészséget kívánunk mindenkinek!
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

2020.05.04. 10:45

Tájékoztató vidéki irodáink ügyintézési rendjének változásáról

A 2020. május 4-től érvénybe lépett Kormányrendelet alapján Budapesten és Pest megyén kívül eső valamennyi irodánkban személyes ügyfélkiszolgálás keretében is valamennyi korábbi szolgáltatásunk értékesíthető.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy irodáinkban a maszk viselése kötelező.  

Irodáink elérhetőségei >


Köszönjük megtisztelő bizalmukat és megértésüket!

Jó egészséget kívánunk!
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

 

Korábban kiadott tájékoztatóink:

Tájékoztató irodáink ügyintézési rendjének változásáról

A legfrissebb kormányrendelet szerint, kijárási korlátozások lépnek életbe (nem tilalom) 2020. március 28-tól, amely a következők szerint érinti irodáink működését.

Legtöbb irodánk 9:00-tól 15:00-ig tart nyitva, ahol jelenleg kizárólag pénzügyi tevékenységet, valutaváltást és WU ügyintézést folytatunk.

Utazási szolgáltatások ügyintézése pedig e-mail-en és telefonon történik, elérhetőségeinket keresse az ibusz.hu oldalon! 

Kérjük Önöket, az előírt szabályok figyelembevételével (egyszerre 1 ügyfél tartózkodjon az irodában) csak pénzügyi tevékenység végett szíveskedjenek felkeresni irodáinkat!

Köszönjük megtisztelő bizalmukat és megértésüket!
Jó egészséget kívánunk!
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

 


 2020.03.23. 11:00

Tájékoztató közlemény Mediterrán tombolával kapcsolatban

Kedves Utasaink! 

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a „Mediterrán Tombola” esetében Utasaink nem egy konkrét utazást vásárolnak, hanem egy „garantált utazási utalványt”, ami a szabályok szerint készpénzre nem váltható, még bánatpénz (kötbér) megfizetésével sem, hiszen ebben az esetben nem született utazási szerződés (melynek minimális feltétele az utazás megnevezése, az utazás dátuma), így az általános utazási feltételeink sem vonatkoznak ezen utasainkra.

Bízunk benne, hogy járataink többsége az előzetes terveink szerint fognak indulni, melyekre az utalványok a szokásos módon lesznek beválhatók (sorsolás után), vagy amennyiben azt nem fogadják el, úgy az éppen akkor aktuális áron bármely más saját szervezésű külföldi utazásunkra is beválthatók lesznek, ahogyan eddig is.

Amennyiben a vírus miatti körülmények nem teszik lehetővé a május végi, június elejei járataink indítását, úgy az érintett utalványok érvényességét meghosszabbítjuk és egyenként egyeztetünk utasainkkal az alternatív utazási dátummal kapcsolatban.

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani, hogy az utalványok akár már most is beválthatók konkrét nyaralóprogramokra, ahol már konkrét utazási szerződés kerül megkötésre. 

 

Köszönjük megtisztelő bizalmukat és jó egészséget kívánunk mindenkinek!
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

 

Tájékoztató irodáink nyitvatartásáról

Tisztelt Ügfeleink!

Hivatkozva a
46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet
az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.)
6. § Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben (a továbbiakban: üzlet) 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.

Irodáink a mai naptól 15:00 óráig tartanak nyitva.

Kérjük, mielőtt felkeresné valamelyik irodánkat, a pontos nyitva tartásról legyen kedves tájékozódni az IRODA KERESŐ menüpont alatt.

 

Köszönjük megértésüket,

IBUSZ Utazási Irodák Kft.

IBUSZ tájékoztató koronavírus helyzetben 

Irodai ügyintézési rend változása

Kedves Ügyfeleink!

Kérjük Önöket, hogy a járvány elleni védekezés érdekében az irodában egy időben csak 1 fő tartózkodjon. Amennyiben kollegánknál éppen ügyintézés zajlik, kérjük Önöket, hogy a bejárat előtt várakozzanak!

Köszönjük megértésüket!
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

Tájékoztató közlemény a koronavírus miatt kialakult helyzetről

Tisztelt Utasaink!

A koronavírus okozta globális helyzet miatt társaságunk folyamatosan nyomon követi a hazai és külföldi eseményeket és az intézkedéseket. Az előre megszervezett külföldi társas utazásainkat ezek tekintetében indítja, illetve törli.

Amennyiben utasaink akként döntenek, hogy a jelenlegi helyzetben nem kívánnak az előre befizetett utazásukon részt venni, úgy minden esetben az Általános Szerződési Feltételek szerint tudják az utazási szerződést felmondani. Megértjük és nagyon sajnáljuk az egyéni anyagi veszteségeket, de a bánatpénz megfizetésétől csak abban az esetben tudunk eltekinteni, amennyiben az adott utazás során meglátogatni kívánt ország, a külpolitikáért felelős minisztérium által vezetett honlapra felkerül az „utazásra nem javasolt” célországok közé, vagy társaságunk dönt úgy, hogy az adott utazást nem indítja meg.

Amennyiben fontolóra veszik, hogy az utazási szerződést felmondják, kérjük vegyék figyelembe azt, hogy a szerződéskötés pillanatától egészen az utazás megkezdésétől számított 30. napig egységesen 10 % a bánatpénz.

Valamennyi utasunkat egységesen kezelünk, az egészségügyben, rendvédelemben, egyéb munkahelyen hozott rendeletek, tiltások, kilátásba helyezett munkahelyi szankciók esetén sem tehetünk sajnos senki esetében sem kivételt.

Amennyiben egy távoli indulási időpontú utazásra jelentkezett utasaink közül valaki úgy dönt, hogy a jelenlegi helyzetben az utazási szándékától mindenképpen eláll úgy - függetlenül attól, hogy jelenleg is ugyanazon mértékű bánatpénz megfizetése ellenében tudják utazásukat lemondani (szerződést felmondani), mint az indulást megelőző 30. napig bármikor -, a szerződést 2020. május 15-ig (de legkésőbb az indulást megelőző 30. napig) felmondják, a befizetett előleg összegét 100%-ban utalvány formájában visszatérítjük, mely az IBUSZ bármely saját szervezésű útjára 2020. december 31-ig beváltható (a határidő szerződés megkötésének dátuma) az aktuálisan érvényes áron, a szabadhelyek függvényében. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az újrafoglaláskor már nem lesz érvényben az előfoglalási akció, így előfordulhat, hogy az utazás ára lényegesen magasabb lesz. Az utalványok nem névre szólóak, szabadon átruházhatóak az érvényességi idején belül. Az utalványok készpénzre csak az eredeti bánatpénz levonásával válthatóak át, és az érvényességi idején túl érvényüket vesztik!

A fenti lehetőség a már meglévő foglalásokra érvényes, melyek saját szervezésű külföldi utazások (üdülések, körutazások, városlátogatások) és indulási időpontjuk 2020. május 1. és október 10. között van!

Nagyon bízunk benne, hogy a kialakult helyzet rövid időn belül rendeződik, az élet hamarosan visszatér a rendes kerékvágásba és Önök is zavartalanul élvezhetik majd várva-várt és jól megérdemelt nyaralásukat társaságunk szervezésében!

Cégünk továbbra is mindent elkövet, hogy minden kedves utasunknak biztonságos, minőségi és élményteli nyaralást biztosítsunk, köszönjük eddigi és jövőbeni bizalmukat!

Budapest, 2020. március 13. (Frissítve: 2020. április 29.)

Tisztelettel:
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

 

Ha Ön elállna a szerződéstől, lemondaná vagy módosítaná utazását

Az alábbi szabályzat március 25-től lép életbe és május 15-ig, vagy visszavonásig érvényes!

Május 21-ig induló utak törlésre kerültek

 • Utasainknak felajánlunk egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazást
 • A befizetett előleg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül
 • A teljes befizetett összeg visszatéríthető, útlemondási biztosítással együtt

Május 21. és június 30. közötti indulású utak esetében

 • lemondás az ÁSZF szerinti bánatpénz megfizetése mellett lehetséges (Tovább az ÁSZF-re)
 • A befizetett előleg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül
 • átfoglalás egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazásra költségmentesen lehetséges

Július 1. után induló utazások esetében

 • lemondás, vagy átfoglalás az ÁSZF szerinti bánatpénz megfizetése mellett lehetséges (Tovább az ÁSZF-re)
 • A befizetett előleg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül

Május 31-ig induló utazások (egyéni, buszos, repülős) törlésre kerülnek

 • Utasainknak felajánlunk egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazást
 • A befizetett összeg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül
 • A teljes befizetett összeg visszatéríthető, útlemondási biztosítással együtt

Június 1-30. közötti indulású utak esetében

 • Lemondás az ÁSZF szerinti bánatpénz megfizetése mellett lehetséges (Tovább az ÁSZF-re)
 • A befizetett összeg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül
 • Átfoglalás egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazásra költségmentesen lehetséges

Július 1. után induló utazások esetén

 • Lemondás az ÁSZF szerinti bánatpénz megfizetése mellett lehetséges (Tovább az ÁSZF-re)
 • A befizetett összeg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül
 • Átfoglalás saját szervezésű külföldi utazásra költségmentesen lehetséges