Tájékoztató közlemény a koronavírus miatt kialakult helyzetről

Kedves Utasaink!

Tájékoztatjuk minden kedves  ügyfelünket és az érdeklődőket, hogy a jelenlegi szomorú helyzet és igen nehéz körülmények ellenére cégünk, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. valamennyi munkatársa azon dolgozik, hogy a járvány elmúltával és a biztonságos körülmények beálltával elindulhassanak jól előkészített és megszervezett körútjaink, városlátogatásaink, egyéni és szervezett repülős-és buszos nyaralóprogramjaink.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a korábbi terveinkhez képest idén nyáron a tényleges utazóink száma sajnos csökkenni fog, ezért charter járataink, buszos üdülőprogramjaink, szervezett körutazásaink és városlátogató programjaink racionalizálásán, részbeni összevonásán is dolgozunk. Így sajnos előfordulhatnak járatösszevonások, törlések, illetve az is valószínűsíthető, hogy az eredetileg betervezett járatnapok is változni fognak.

A jelenlegi helyzetben valamennyi kedves utasunk szíves türelmét szeretnénk kérni. Ma még egyikünk sem tudhatja, meddig tart ez a sajnálatos átmeneti időszak és mikor tudjuk újra elkezdeni a biztonságos utaztatást. Arra kérjük törzsutasainkat és új ügyfeleinket, hogy ha tehetik, ne mondják le utazásaikat! Nagyon bízunk benne, hogy a nyár folyamán normalizálódik a helyzet és a hosszú várakozás, bezártság után sokan utazni, üdülni szeretnének majd. A már befizetett utasaink helye biztosított, azonban új foglalásokra a szűkített kapacitások , járatösszevonások miatt csak korlátozott számú lehetőség lesz.

Országos irodahálózatunk legtöbb irodája a jelenleg érvényben lévő kormányrendelet alapján rövidített nyitvatartással (15 óráig) tart nyitva, kollégáink csökkentett létszámban látnak el személyes ügyfélszolgálatot. Online és telefonos ügyfélszolgálatunk viszont megerősített stábbal áll az Önök rendelkezésére most és abban az esetben is, ha a szükség úgy kívánja, hogy irodáinkban átmeneti jelleggel felfüggeszteni kényszerülünk a személyes kiszolgálást. Kérjük, hogy mielőtt mégis személyesen keresné fel irodánkat, az iroda aktuális nyitvatartásáról tájékozódni szíveskedjen a  https://www.ibusz.hu/irodak oldalon.

Az IBUSZ Utazási Irodák Kft. valamennyi turizmusért elkötelezett munkatársa továbbra is azon dolgozik, hogy biztonságos és minőségi utak szervezésével  és sokrétű utazási szolgáltatásokkal álljunk minden kedves ügyfelünk rendelkezésére, hiszen szívügyünk a turizmus.  Mindannyian szeretünk utazni és utaztatni. 

Köszönjük megtisztelő bizalmukat és mindenkinek jó egészséget kívánunk!
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

 

Kiadott tájékoztatóink:


2020.03.30. 15:00

Tájékoztató irodáink ügyintézési rendjének változásáról

A legfrissebb kormányrendelet szerint, kijárási korlátozások lépnek életbe (nem tilalom) 2020. március 28-tól, amely a következők szerint érinti irodáink működését.

Legtöbb irodánk 9:00-tól 15:00-ig tart nyitva, ahol jelenleg kizárólag pénzügyi tevékenységet, valutaváltást és WU ügyintézést folytatunk.

Utazási szolgáltatások ügyintézése pedig e-mail-en és telefonon történik, elérhetőségeinket keresse az ibusz.hu oldalon! 

Kérjük Önöket, az előírt szabályok figyelembevételével (egyszerre 1 ügyfél tartózkodjon az irodában) csak pénzügyi tevékenység végett szíveskedjenek felkeresni irodáinkat!

Köszönjük megtisztelő bizalmukat és megértésüket!
Jó egészséget kívánunk!
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

 


 

2020.03.23. 11:00

Tájékoztató közlemény Mediterrán tombolával kapcsolatban

Kedves Utasaink! 

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a „Mediterrán Tombola” esetében Utasaink nem egy konkrét utazást vásárolnak, hanem egy „garantált utazási utalványt”, ami a szabályok szerint készpénzre nem váltható, még bánatpénz (kötbér) megfizetésével sem, hiszen ebben az esetben nem született utazási szerződés (melynek minimális feltétele az utazás megnevezése, az utazás dátuma), így az általános utazási feltételeink sem vonatkoznak ezen utasainkra.

Bízunk benne, hogy járataink többsége az előzetes terveink szerint fognak indulni, melyekre az utalványok a szokásos módon lesznek beválhatók (sorsolás után), vagy amennyiben azt nem fogadják el, úgy az éppen akkor aktuális áron bármely más saját szervezésű külföldi utazásunkra is beválthatók lesznek, ahogyan eddig is.

Amennyiben a vírus miatti körülmények nem teszik lehetővé a május végi, június elejei járataink indítását, úgy az érintett utalványok érvényességét meghosszabbítjuk és egyenként egyeztetünk utasainkkal az alternatív utazási dátummal kapcsolatban.

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani, hogy az utalványok akár már most is beválthatók konkrét nyaralóprogramokra, ahol már konkrét utazási szerződés kerül megkötésre. 

 

Köszönjük megtisztelő bizalmukat és jó egészséget kívánunk mindenkinek!
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

 


 2020.03.17. 15:00

Tájékoztató irodáink nyitvatartásáról

Tisztelt Ügfeleink!

Hivatkozva a
46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet
az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.)
6. § Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben (a továbbiakban: üzlet) 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.

Irodáink a mai naptól 15:00 óráig tartanak nyitva.

Kérjük, mielőtt felkeresné valamelyik irodánkat, a pontos nyitva tartásról legyen kedves tájékozódni az IRODA KERESŐ menüpont alatt.

 

Köszönjük megértésüket,

IBUSZ Utazási Irodák Kft.

IBUSZ tájékoztató koronavírus helyzetben 

 


 2020.03.16. 16:30

Irodai ügyintézési rend változása

Kedves Ügyfeleink!

Kérjük Önöket, hogy a járvány elleni védekezés érdekében az irodában egy időben csak 1 fő tartózkodjon. Amennyiben kollegánknál éppen ügyintézés zajlik, kérjük Önöket, hogy a bejárat előtt várakozzanak!

Köszönjük megértésüket!
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

 


2020.03.13. 16:00

Tájékoztató közlemény a koronavírus miatt kialakult helyzetről

Tisztelt Utasaink!

A koronavírus okozta globális helyzet miatt társaságunk folyamatosan nyomon követi a hazai és külföldi eseményeket és az intézkedéseket. Az előre megszervezett külföldi társas utazásainkat ezek tekintetében indítja, illetve törli.

Amennyiben utasaink akként döntenek, hogy a jelenlegi helyzetben nem kívánnak az előre befizetett utazásukon részt venni, úgy minden esetben az Általános Szerződési Feltételek szerint tudják az utazási szerződést felmondani. Megértjük és nagyon sajnáljuk az egyéni anyagi veszteségeket, de a bánatpénz megfizetésétől csak abban az esetben tudunk eltekinteni, amennyiben az adott utazás során meglátogatni kívánt ország, a külpolitikáért felelős minisztérium által vezetett honlapra felkerül az „utazásra nem javasolt” célországok közé, vagy társaságunk dönt úgy, hogy az adott utazást nem indítja meg.

Amennyiben fontolóra veszik, hogy az utazási szerződést felmondják, kérjük vegyék figyelembe azt, hogy a szerződéskötés pillanatától egészen az utazás megkezdésétől számított 30. napig egységesen 10 % a bánatpénz.

Valamennyi utasunkat egységesen kezelünk, az egészségügyben, rendvédelemben, egyéb munkahelyen hozott rendeletek, tiltások, kilátásba helyezett munkahelyi szankciók esetén sem tehetünk sajnos senki esetében sem kivételt.

Amennyiben egy távoli indulási időpontú utazásra jelentkezett utasaink közül valaki úgy dönt, hogy a jelenlegi helyzetben az utazási szándékától mindenképpen eláll úgy - függetlenül attól, hogy jelenleg is ugyanazon mértékű bánatpénz megfizetése ellenében tudják utazásukat lemondani (szerződést felmondani), mint az indulást megelőző 30. napig bármikor -, a szerződést 2020. április 30-ig (de legkésőbb az indulást megelőző 30. napig) felmondják, a befizetett előleg összegét 100%-ban utalvány formájában visszatérítjük, mely az IBUSZ bármely saját szervezésű útjára 2020. december 31-ig beváltható (a határidő szerződés megkötésének dátuma) az aktuálisan érvényes áron, a szabadhelyek függvényében. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az újrafoglaláskor már nem lesz érvényben az előfoglalási akció, így előfordulhat, hogy az utazás ára lényegesen magasabb lesz. Az utalványok nem névre szólóak, szabadon átruházhatóak az érvényességi idején belül. Az utalványok készpénzre csak az eredeti bánatpénz levonásával válthatóak át, és az érvényességi idején túl érvényüket vesztik!

A fenti lehetőség a már meglévő foglalásokra érvényes, melyek saját szervezésű külföldi utazások (üdülések, körutazások, városlátogatások) és indulási időpontjuk 2020. május 1. és október 10. között van!

Nagyon bízunk benne, hogy a kialakult helyzet rövid időn belül rendeződik, az élet hamarosan visszatér a rendes kerékvágásba és Önök is zavartalanul élvezhetik majd várva-várt és jól megérdemelt nyaralásukat társaságunk szervezésében!

Cégünk továbbra is mindent elkövet, hogy minden kedves utasunknak biztonságos, minőségi és élményteli nyaralást biztosítsunk, köszönjük eddigi és jövőbeni bizalmukat!

Budapest, 2020. március 13. (Frissítve: 2020. március 26.)

Tisztelettel:
IBUSZ Utazási Irodák Kft.

 

Ha Ön elállna a szerződéstől, lemondaná vagy módosítaná utazását

Az alábbi szabályzat március 25-től lép életbe és április 30-ig, vagy visszavonásig érvényes!

Május 21-ig induló utak törlésre kerültek

 • Utasainknak felajánlunk egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazást
 • A befizetett előleg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül
 • A teljes befizetett összeg visszatéríthető, útlemondási biztosítással együtt

Május 21. és június 30. közötti indulású utak esetében

 • lemondás az ÁSZF szerinti bánatpénz megfizetése mellett lehetséges (Tovább az ÁSZF-re)
 • A befizetett előleg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül
 • átfoglalás egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazásra költségmentesen lehetséges

Július 1. után induló utazások esetében

 • lemondás, vagy átfoglalás az ÁSZF szerinti bánatpénz megfizetése mellett lehetséges (Tovább az ÁSZF-re)
 • A befizetett előleg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül

Május 31-ig induló utazások (egyéni, buszos, repülős) törlésre kerülnek

 • Utasainknak felajánlunk egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazást
 • A befizetett összeg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül
 • A teljes befizetett összeg visszatéríthető, útlemondási biztosítással együtt

Június 1-30. közötti indulású utak esetében

 • Lemondás az ÁSZF szerinti bánatpénz megfizetése mellett lehetséges (Tovább az ÁSZF-re)
 • A befizetett összeg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül
 • Átfoglalás egy későbbi indulású, saját szervezésű külföldi utazásra költségmentesen lehetséges

Július 1. után induló utazások esetén

 • Lemondás az ÁSZF szerinti bánatpénz megfizetése mellett lehetséges (Tovább az ÁSZF-re)
 • A befizetett összeg 100%-ban utalvány formájában visszatérítésre kerül
 • Átfoglalás saját szervezésű külföldi utazásra költségmentesen lehetséges